Ik zie je Mara, ik zie wat je doet

Invloed van Mara

Interim Management

Ik zie je Mara, ik zie wat je doet

Van de week ervaarde ik het nog, deze keer in een privé situatie; ik had een feestje en ik betrapte me er in de ochtend al op dat ik niet zo goed wist wat ik aan moest trekken. Ik wist dat er geen dresscode was maar toch ging ik voor mezelf meten of ‘ de rest’ wellicht wel een bepaalde keuze zou gaan maken qua kleur en of ik dan niet de enige zou zijn die dat niet deed. In deze specifieke groepssamenstelling vroeg ik me ook nog af of ik er eigenlijk wel goed tussen zou passen. Met wie ik kon praten? Of ik wel voldoende had om over te praten? Dit alles speelde zich af terwijl ik mijn standaard ochtend routine uitvoerde, onopvallend, op de achtergrond. Een soort luid gefluister dat zonder dat ik me er bewust van was mijn aandacht opeiste. Tot ik het door had en me besefte dat ik mezelf aan het meten was tegen iedereen die daar ook aanwezig ging zijn, tegen de individuen, sommige bekend andere onbekend, mijzelf tegen de groep.

Terwijl ik met mijn hondjes buiten liep hoorde ik al die gedachten ineens heel helder dus ik stond even stil en zei;

Ik zie je Mara. Ik zie wat je doet.

 

Cadeautje

Wat een cadeautje is het voor mij dat de Mara Masterclass zo goed wordt ontvangen.

Het concept van Beter dan, Minder dan, Gelijkwaardig aan houdt veel mannen en vrouwen bezig, en dat is logisch.

Denk je eens in hoe vaak je eigenlijk een gedachte over iemand anders hebt, soms positief, soms negatief.

Die gedachte komt altijd voort uit het beeld dat je hebt van jezelf, het is altijd een meting van de ander aan jou. Vind jij de ander beter dan, minder dan of gelijkwaardig aan jezelf? En draai ‘m nu eens om. Vind jij jezelf beter dan, minder dan of gelijkwaardig aan de ander? En dat is waar het interessant wordt, waar het over jou gaat en dus ook waar de groei zit. Die groei gaat over jou als mens en die gaat invloed hebben op wie je bent in de privé sfeer maar zeker ook als professional, als leider.

Mara

Mara is een oosters concept, een door het Boeddhisme omschreven demon die door hen als extern wordt gezien. Mara is dus een externe entiteit, een personificatie die rechtstreeks tot de Boeddha communiceerde. In het westen zien wij deze stem, deze zelfcriticus en ons negatieve zelfbeeld als iets intern.

Interim Management

Geen doorsnee coach.

Ik denk dat je mijn werkwijze inmiddels kent, ik ben allesbehalve een doorsnee Coach. Ik heb gekozen voor een erkende Master titel in het werken met professionals omdat ik waarde hecht aan de wetenschap en tegelijkertijd leef ik in de wereld van Yoga, Wereldreligies, oude beschavingen, Ayurveda en goddelijke vrouwelijke energie.

Met mijn hoofd in de wolken en mijn beide beentjes op de grond.