Echte leiders creëren echte relaties

Executive Coaching voor echte leiders

Interim Management

Echte leiders creëren echte relaties met echte mensen, bedrijven, visies.

Sinds mijn man en ik terug zijn van onze retraite in Kroatië zijn we gestart met ons Zondagsblock.

Voor de rest van 2023 hebben wij alle Zondagen in onze agenda geblokkeerd en maken we géén afspraken. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor events of nood binnen onze ‘inner circle’ maar dan moet het block wel verschuiven naar de Zaterdag.

Ons Zondagsblock leek egoïstisch en beperkend maar is een cadeau geworden, iets wat we uitvoeren in de praktijk om bij te dragen aan onze innerlijke rust en om ons te helpen uitvoering te geven aan alles wat we het liefste doen.

Het in praktijk brengen van deze wens ten behoeve van onze innerlijke rust, dát is yoga! Yoga is zelfrealisatie, het gaat over contact met je hoogste en wijste zelf. Om de staat van yoga te bereiken is het nodig yoga te beoefenen en dat betekent net zoveel als; Daadwerkelijk iets in de praktijk brengen om die zelfrealisatie te bereiken.

Iedereen die denkt dat yoga (alleen) gaat over het vormen van lastige figuren op de mat heeft het mis. Dat zijn de Asana’s. Veel van de yogalessen die je kunt volgen zijn dus eigenlijk Asana lessen, of pranayama lessen (ademhaling).

Yoga is een systeem, opgeschreven door Patanjali en stamt uit de jaren 200 tot 500 na de start van de huidige tijd. Het doen van de asana’s en pranayama, maar ook het kennen van de Yama’s en Niyama’s zijn hier allemaal onderdeel van.

Hoe kan yoga je helpen je leiderschap skills nog verder te ontwikkelen? Dat is een hele goede vraag en de vraag is me meer dan eens gesteld sinds ik mijn Business meets Body & Mind programma heb gelanceerd. Een deel van het antwoord krijg je hier.

Dat wat ik bied in mijn coachpraktijk gaat dus niet alleen over het uitvoeren van de asana’s (houdingen). Het gaat over jouw mogelijkheden tot het realiseren van de hoogst haalbare vorm van leiderschap. En waarom denk ik dat het praktiseren van zelfrealisatie hier een goede aanvulling op is?

‘Een goede leider moet elke hoek van zijn eigen ziel kennen, anders is hij niet in staat om te leiden.’

Leiderschap gaat natuurlijk vaak over de rol van leidinggevende, manager of bestuurder. Maar het kan ook gaan over het runnen van je eigen onderneming, groot of klein of zelfs over het runnen van je huishouden, kids én job.  Herhaal het woord leiderschap is een paar keer in je hoofd. Zie je hoeveel dit woord eigenlijk behuist? Op welke delen van je bestaan wil en moet jij dit allemaal toepassen?

Om een leider te zijn moet er ook iets zijn om te (bege)leiden, dit kan een visie zijn, een groep mensen of je wens naar een andere balans. Datgene wat geleid behoort te worden, laat zich alleen leiden wanneer het kan verbinden met jouw visie, jouw gedachtegangen en wanneer het weet of op z’n minst vermoed dat achter jouw vlag aanlopen een veilige beslissing is. Het maken van die verbinding lukt alleen als er iets is om daadwerkelijk mee te verbinden. Als jij ‘niet echt’ bent verbinden ze met datgene… en zodra je door de mand valt of je masker verliest is de verbinding ook verdwenen.

De gedachte dat je als leider perfect moet zijn kunnen we anno 2023 gelukkig loslaten. Laten we het hebben over hoe je als leider ECHT kunt zijn.

Echte leiders creëren echte relaties met echte mensen, bedrijven, visies.

En om die echte versie van jezelf te vinden en te omarmen is in veel gevallen wat werk nodig. Het uitvoeren en vervolgens in de praktijk brengen van dat werk, dat is de ware betekenis van yoga! De asana’s en het beheersen van je ademhaling zijn onderdeel van deze praktijk.

Het beantwoorden van de vragen die naar boven komen tijdens deze ontdekkingsreis, die kun je behandelen met een coach. Je coach kan je zelfs helpen de vragen wat beter te horen. Je coach helpt jou jezelf te helpen.

Dit is waarom ik kies voor een combinatie van coaching en yoga. Door al mijn eigen worstelingen heen koos ik zelf ook voor deze combi en dat is ook waarom ik nu sta waar ik sta.

Business meets Body & Mind traject

Kies je voor:

  • pure coaching.
  • coaching met een vleugje yoga.
  • yoga met een vleugje coaching.
  • live of digitaal.
  • Met of zonder afsluitende retraite.

We doen wat past bij jouw mogelijkheden, wensen en wat ervoor zoft dat jij jouw resultaat behaalt.

Interim Management

Wil je kennismaken?

Je neemt hier contact met me op!