Yoga therapie

Yoga Therapie: holistische weg naar algeheel welzijn

Steeds meer mensen zoeken in de huidige hectische maatschappij naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn. De reden: steeds meer mensen ontdekken te laat dat ze over hun grenzen heengaan. Zowel in hun werk als privé. Probleem hierbij is ‘men’ vaak te laat ontdekt dat de grenzen bereikt zijn. Met mogelijk nare gevolgen, zoals als een burn-out, ziektes en noem maar op. Hoe leer je herkennen wanneer de grenzen van wat je aankunt bereikt zijn? Hoe leer je de vele signalen herkennen die je lichaam je vooraf regelmatig geeft en hoe handel je ernaar? Een van de meest effectieve methoden is therapeutische yoga, ook wel yoga therapie genoemd. Ik vertel je hieronder deze bijzondere vorm van therapie eeuwenoude yogapraktijken combineert met moderne medische kennis om een holistische benadering van genezing te bieden.

Linda Huijzer - Dijkstra Interim management

Wat is yoga therapie?

Yoga therapie ofwel therapeutische yoga is geen one-size-fits-all benadering. Het erkent dat elk individu uniek is en dat de oorzaken van fysieke en mentale onbalans variëren. In plaats van alleen de symptomen te behandelen, richt yoga therapie zich op de onderliggende oorzaken van de problemen.

Yoga therapie

Neutrale uitlijning van het lichaam

Bij yoga therapie ga ik altijd uit van de neutrale uitlijning van het lichaam. Ik zie dus ook wanneer het lichaam daarvan afwijkt. Iedere afwijking van deze neutrale uitlijning zorgt
voor ruis in de communicatie tussen lichaam en geest. Deze ruis maakt dat je wel
ongemak voelt, maar niet goed kunt duiden waar dit vandaan komt. Als je dit wel kunt
duiden, krijg je sneller en duidelijker inzicht in eventuele geestelijke disbalans of fysieke
afwijkingen. Het werkt ook andersom, Therapeutische Yoga kan je ook leren om te gaan
met ongemak. Leren herkennen wat voor jouw lichaam goed voelt en wat juist niet goed
voelt kan je helpen om in het dagelijks leven, in relaties en ook in je carrière keuzes te maken waar je achter staat. Keuzes die vallen binnen je eigen grenzen.

Voordelen van yoga therapie

De voordelen van yoga therapie zijn veelzijdig en strekken zich uit tot fysieke, mentale en emotionele aspecten van het welzijn. Fysiek gezien helpt yoga therapie je bij het verbeteren van je flexibiliteit en je kracht en bij het verminderen van pijn. Op mentaal niveau bevordert therapeutische yoga een kalme geest en verbetert het je concentratie. Emotioneel gezien biedt het een uitlaatklep voor stress en helpt het bij het omgaan met emotionele uitdagingen.

Holistische benadering

Wat yoga therapie onderscheidt, is de holistische benadering. Het erkent dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat de balans tussen beide onderdelen van ‘ons’ essentieel is voor ons welzijn. Als je deze holistische benadering kunt omarmen, biedt yoga therapie je niet alleen fysieke genezing, maar bevordert het ook een dieper bewustzijn van jezelf.

Yoga therapie

Kennismaken met yoga therapie?

Wil je meer informatie over een persoonlijke therapeutische yoga sessie bij LHD? Of heb je interesse in een groepsles? Neem voor een kennismaking gerust contact op met Linda. Bel me op 06 28 48 88 67 of stuur me een mailtje via linda@ldinterimenadvies.nl. Je kunt hiervoor ook het contactformulier invullen onder ‘Get in touch’!

Yoga therapie

Contact

Get in touch

    Opdrachtgevers